Gezinnen

Zoekt u gerichte hulp voor uw kind? Kijk dan bij ‘kinderen


Begeleiding aan gezinnen richt zich op ouders die een hulpvraag hebben over de opvoedsituatie. Bijv. omdat u zich zorgen maakt om de ontwikkeling van uw kind. Of uw kind heeft een verstandelijke beperking en/of een stoornis in het autisme spectrum en u wat ondersteuning kunt gebruiken in de thuissituatie. 

Een aantal voorbeelden van hoe gezinsbegeleiding eruit kan zien zijn;

  • Gesprekken met ouders over de hulpvraag. We kijken naar de uitdagingen die u ondervindt en proberen uit te zoeken wat dit met u doet. We maken het bespreekbaar zonder oordeel en kijken naar mogelijkheden waar u zich prettig bij voelt.
  • Activiteiten met uw kind(eren). Dit kan zowel met of zonder u als ouder(s) erbij.
  • Activiteiten met u als persoon. Het is soms goed om even (letterlijk) afstand te doen van de hulpvraag thuis en ook even naar uw rol te kijken naast het ouderschap, namelijk het zijn van een persoon.

 

Begeleiding aan ouders en kinderen kunnen niet los van elkaar gezien worden, omdat het met elkaar verweven is. Ik begrijp dat het vragen om hulp een drempel kan zijn. Zodra u vraagt om hulp bent u niet "zwak" maar juist heel sterk, juist omdat u uw kwetsbare kant laat zien. Mijn wens is dan ook dat alle ouders die om hulp vragen zich weer sterk gaan voelen en meer zelfvertrouwen krijgen in hun eigen kunnen.